دکل منوپل

دکل منوپل چیست ؟

دکل منوپل

دکل منوپل (Monopole Tower) یا دکل تک‌ پایه نوع دیگری از دکل مخابراتی است که برای فضا های محدود کاربرد دارد.

این دکل که تنها یک پایه دارد، معمولا برای شبکه‌ ی مخابراتی موبایل و سرویس‌ های بی‌ سیم محلی یا خصوصی به کار می‌ رود. این نوع دکل مخابراتی، به صورت مستقل و بدون اتصال به زمین نصب می‌گردد و معمولا به صورت استوانه‌ای یا با چندین وجه ساخته می‌شود.

در نمونه‌ی چندوجهی، هریک از وجه‌ ها به دیگری جوش داده می‌ شود. منوپل معمولا روی سقف ساختمان‌ ها و برج‌ هایی با ارتفاع زیاد قرار می‌ گیرد. توجه داشته باشید که این نوع دکل مخابراتی تنها وزن‌ های سبک را تحمل می‌ کند.

مزایا دکل منوپل

از مزایای دکل منوپل می‌ توان به نصب راحت ، هزینه‌ ی کم پیاده‌ سازی و اشغال کردن فضای بسیار کم‌تر نسبت به انواع دیگر دکل مخابراتی ، اشاره کرد. همچنین می‌ توان گفت که دکل منوپل در منظره و چشم‌ انداز محیط جغرافیایی محل نصب ، تأثیر کمتری می‌ گذارد. بنابراین به عنوان دکل استتاری که پیش‌تر به آن اشاره کردیم نیز ، گزینه‌ ی مناسبی محسوب می‌ شود.

منظور از دکل منوپل چیست؟

در کلی ترین تعریف ممکن، هر دکلی که یک پایه داشته باشد، دکل منوپل نامیده می شود. این دکل های منوپل، با نام هایی نظیر دکل های تلسکوپی و تک پایه هم شناخته می شوند. دکل های منوپل یا تک پایه، می توانند تا ارتفاع های فوق العاده رفیع بالا روند اما نکته اینجاست که نصب آن ها در سایتی مشخص، نیازمند حضور جرثقیل است و کار به شکل سرهم کردن یک سری المان یا سکشن پیش ساخته صورت می پذیرد.

دکل های منوپل انواع گوناگونی دارند و به همین علت، آن ها را در شکل، سطح مقطع، ارتفاع و شرایط مختلفی مشاهده خواهید کرد. به عنوان مثال این دکل ها در سطح مقطع بیضوی، چند وجهی، دایره ای و بسیاری دیگر تولید می شوند.

نکات مهمی که باید درباره دکل منوپل مورد نظر داشت:

دکل های منوپل تک پایه هستند و نحوه نصب آن ها به این شکل است که قسمت بالایی روی جایگاه پایینی سوار می شود. هر کدام از این قطعات که در زبان تخصصی سکشن نامیده می شود به طور معمول تا شش متر ارتفاع دارد.
دکل های منوپل، زیرمجموعه های زیادی دارند، به عنوان مثال دکل پل زیرشاخه دکل منوپل است.
از نظر مشخصه نصب، دکل های منوپل یا به صورت تلسکوپی و یا به شکل اتصالات پیچ و مهره روی هم قرار می گیرند.
مقاطع دکل های منوپل بسته به پروژه می تواند چند وجهی یا دایره ای باشد.
دکل منوپل
دکل منوپل

دکل منوپل چند وجهی :

برای دکل منوپل چند وجهی در ارتفاع 18 الی 36 متر که دارای استاندارد MCI است و همچنین به صورت تک پایه ای ساخته می شود.

بدنه این نوع با سکشن های ۶ متری ( فلنچی ) با استفاده از ورق خم یا لوله اسپیرال ( مقطع دایره ) و همچنین با سطح مقطع ۱۲ وجهی طراحی و تولید می شود . ظرفیت باربری برای منوپل چند وجهی محدود می باشد .

دکل منوپل چند وجهی دارای موارد زیر می باشد:
نردبان و حفاظ نردبان برای راحتی در بالا رفتن و ایمنی در کار
استپ بولت برای راحتی در نصب آنتن و رادیو
طراحی با استاندارد: EIA/TIA-222-F

کاربرد:
کاربرد دکل منوپل برای مواردی مانند : پایه چراغ راهنمایی و برج روشنایی ، پایه تابلو راهنما مسیر ، برج استادیومی ، دکل مخابراتی ، پایه پرچم و پایه دکل دوربین مدار بسته و پایه دکل دوربین ترافیکی و پایه دکل دوربین اسپیددام به کار گرفته می شود.

از جمله گزینه های مورد استفاده این مدل از دکل برای نصب آنتن های مخابراتی (سیستم موبایل Xpole & Vpole & WLL ) و همچنین نصب آنتن های بیسیم به کار می رود.

ظرفیتی برای تعداد 9 عدد آنتن موبایل 15*30*270 – 2 آنتن 0.6 متری Solid دارد و یا همچنین معادل آن ها را هم تحمل می کند.

در رابطه با سرعت باد می توان گفت که ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت می باشد.
از جمله مزایای آن می توان به اشغال فضای کم و سهولت در نصب و همچنین سهولت در ساخت می توان اشاره کرد.

به منظور تعریفی از معایب آن می توان به نصب توسط جرثقیل و لرزش بیشتر نسبت به بقیه دکل ها و ظرفیت باری محدود و همچنین از رده خارج شدن توسط مخابرات ایران اشاره ای می توان داشت.

دکل منوپل

دکل دوربین مداربسته

دکل منوپل PTS

انواع دکل های منوپل

دکل منوپل همانطور که گفتیم دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها در موارد خاصی کاربرد دارند و با شناخت آنها به راحتی می توانید محصول مورد نظر خود را پیدا کنید.

در ادامه انواع دکل های منوپل را خدمت شما معرفی میکنیم و برای کسب اطلاع بیشتر در مورد آنها می توانید با متخصصان ما در احداث گستر پارس تماس بگیرید.

  • دکل منوپل اورلب :

ظاهر این دکل ها به صورت یک استوانه صاف است و ساختار آن به این صورت می باشد که از چند بخش (یا اصطلاحا سکشن) تشکیل شده که آن ها را به صورت فلنچی بهم متصل کرده اند.

این نوع دکل از دو دستک دوربین با فاصله 2 متر ساخته شده و نکته مهمی که در خصوص این مصولات باید بدانید این است که معمولا آنها دارای ارتفاع کمی هستند و وزن سبکی دارند.

به همین دلیل است که بیشتر از آنها روی سقف ساختمان ها و مکان های مرتفع استفاده میشود. در زمان نصب این نوع دکل تک پایه باید به کنترل مقاومت آن در برابر باد توجه کنید.

  • دکل منوپل اسپیرال یا فلنجی :

این نوع دکل ها که به صورت لوله ای تولید و به بازار عرضه می شوند، شبیه به نمونه های اورلب هستند. این دکل ها از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که در محل نصب مونتاژ میشوند.

شکل ظاهری این دکل ها به صورت لوله ای است و قطر بخش پایینی آن از بخش های بالایی بیشتر است تا به این صورت مقاومت دکل منوپل در برابر باد و… بیشتر شود.

این مدل بیشترین کاربرد را در محیط های شهری دارد و دلیل اینکه به آنها دکل فلنجی می گویند، نحوه اتصال بخشهای مختلف آنها در زمان مونتاژ و نصب است. ساخت این نوع دکل نسبت به نمونه های دیگر آسان تر است.

  • دکل منوپل چند وجهی :

این نوع دکل همانطور که می توان از نام آن حدس زد چند ضلعی هستند و از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که مانند نمونه های معرفی در محل نصب مونتاژ میشوند.

این نوع دکل حساسیت بالایی نسبت به لرزش دارد و به همین دلیل بیشتر از آنها در فضاهای شهری استفاده میکنند که رفت آمد ماشین های سنگین کمتر باشد. بخش های مختلف این دکل ها به طول 6 متر هستند که بسته به نیاز خود باید آنها را در محل متصل کرده و به صورت اصولی نصب کنید.

نکات مهم در مورد دکل مونوپل

در ادامه این بخش نکات مهمی که در خصوص دکل منوپل باید در نظر داشته باشید را در اختیار شما قرار می دهیم تا در زمان خرید، انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید.

  • این که از نمونه های دایره ای یا چند وجهی استفاده کنید به ماهیت پروژه، مکان مورد نظر و شرایط جغرافیایی شما بستگی دارد و باید همه این فاکتورها را در کنار هم در نظر بگیرید.
  • دکل های منوپل معمولا به دو صورت تلسکوپی یا با استفاده از پیچ و مهره روی هم قرار میگیرند.
  • دکل منوپل دارای انواع و زیر شاخه های زیادی است و به عنوان مثال دکل پل یکی از زیر شاخه های این محصولات به حساب می آید.
  • از آنجایی که این دکل ها به صورت تک پایه هستند، روند نصب آنها به این صورت است که بخشهای بالایی روی قسمت های پایینی سوار میشوند. به هر کدام از این بخش ها “سکشن” میگویند و بلندترین ارتفاع در آن ها 6 متر می باشد.
  • بیشترین کاربرد این محصولات در مواردی مانند برج های روشنایی، پایه تابلو راهنما مسیر، برج استادیومی، دکل مخابراتی، پایه پرچم، پایه دوربین مداربسته، پایه دکل دوربین های ترافیکی، پایه چراغ راهنما و دکل بی سیم می باشد.

دکل منوپل

دکل میکروپل

یکی از انواع دکل های مونوپل دکل میکروپل می باشد. ظاهر و شکل آن به صورت استوانه و لوله ای است و دارای چندین سکشن می باشد. این سکشن ها با اتصالات فلنچی بهم وصل شده اند.
این نوع دکل ها برای تجهیزات و آنتن های مخابراتی مناسب است و در ارتفاعات کوتاه نصب می شود.
دکل میکروپل از دو دستک تشکیل شده است.

که فاصله طولی بین دکل و دستک ها باید بیشتر از ۲ متر باشد. اما اگر این فاصله کمتر از ۲ متر بود، دکل باید حتما از لحاظ فنی و ایستایی و مقاومت در برابر باد مورد بررسی قرار بگیرد.

دستک های دکل میکروپل سر ستون ساختمان یا بر روی تیر نصب می شود و به دلیل ارتفاع کم دکل میکروپل تا جایی که ممکن است در ارتفاع بالاتری نصب شود تا با دکل های دیگر ارتباط داشته باشد.

یکی از ویژگی های دکل میکروپل سبک بودن آن می باشد و بتن کمتری هنگام نصب استفاده می شود. و باعث رضایت مشتریان شده است چون به ساختمان صدمه ای وارد نمی شود.

 

دکل پل

یکی از انواع دکل های تک پایه دکل پل می باشد و شرکت تاورکو به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دکل های مخابراتی و انواع سازه های فلزی توانایی تولید انواع دکل های میکروپل را با رعایت تمامی استاندارد های مخابرات ایران و جهانی دارد.

از مزیت های دکل پل می توان به سبک بودن آن اشاره کرد که مناسب ارتفاعات کم می باشد. در نتیجه از این دکل برای نصب روی پشت بام استفاده می کنند.

شکل و ظاهر این دکل به صورت لوله ای می باشد و دارای سکشن هایی است که این سکشن ها به صورت فلنچ به فلنچ وصل می شوند.

معمولا بر روی این دکل دستگاه ریپیتر قرار می گیرد به همین دلیل به آن دکل میکرو ریپیتر می گویند.